Home Travel Prachtig vakantieland

Prachtig vakantieland

by smartranking

Door heel Europa kan je over het algemeen lekker en fijn reizen. Naar Italië bijvoorbeeld, daar kan je genieten van de heerlijke warme temperaturen en de erg lekkere pasta’s, pizza’s en nog veel meer lekker eten. Daar kan je naartoe met vakantie, maar zou je ook misschien een huis kunnen gaan kopen. Zodat je elk jaar naar Italië met vakantie kan gaan. Dat kunnen ook dromen voor later zijn, eerst hier in Nederland maar eens een huis kopen. Waar begin je als je een huis gaat kopen? Dan kijk je als eerste naar de locatie waar je het wil kopen, en hoeveel je maandelijks zou kunnen en willen uitgeven hieraan. 

Hypotheek afsluiten

Daarna, of je nou in Nederland of in Italië een huis zou willen kopen, moet er een hypotheek worden afgesloten. Kom je net op de woningmarkt terecht, dan is er een grote kans dat je kan gaan voor een startershypotheek. Binnen deze startershypotheek zijn er verschillende opties. Kijk dus goed naar wat jij maandelijks kan missen en hoe hoog de hypotheek kan zijn. Reken ook alvast van tevoren uit hoe duur een huis kan zijn binnen jouw budget. Daarnaast hebben alle hypotheekverstrekkers verschillende hypotheekrentes. Dit is ook belangrijk om eerst naar te kijken, misschien kan je nu meer aflossen dan over een paar jaar waardoor je daar nu alvast rekening mee moet houden. 

Locatie van je nieuwe huis

Uiteindelijk zou je kunnen gaan kiezen waar je wil wonen. Is het dus toch Italië? Dan kan je daar vanaf nu altijd vakantie vieren. Nu we met zijn allen meer thuis werken, zou je ook vanuit daar thuis kunnen werken. Heerlijk in de zon kunnen wandelen tijdens je lunchpauze, en je eigen werktijden een beetje indelen. Het zou natuurlijk ook heel goed kunnen dat je in Nederland een huis wil kopen, wil je dan liever in de Randstad zitten of juist tussen een bosrijk gebied? Mijn laatste tip is, om dan nog even door de buurt of stad te rijden om te kijken of de buurt aantrekkelijk is. Doe dit vooral ook ’s avonds, dan krijg je het gevoel meer hoe het gebied er in de avond uitziet en niet alleen overdag wanneer er waarschijnlijk meer mensen op straat zijn.

You may also like

Leave a Comment