Home Nederland

Nederland

by smartranking

Hotels, appartementen en bezienswaardigheden in Nederland

Op deze pagina staan diverse Nederlandse reisdoelen voor een weekendje weg of een korte vakantie. Daartoe behoren zowel Werelderfgoederen, badplaatsen, historische steden als natuurgebieden.  Natuurlijk kunt u via deze pagina ook uw hotel boeken. Hotels vergelijken? 

De Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is een uniek natuurreservaat waar natuur, cultuur en recreatie voortreffelijk samengaan. Het park is voorzien van wildobservatieplaatsen, wandelroutes en bewegwijzerde fietspaden. In dit natuurreservaat ligt bovendien het Kröller-Müller museum en het door Berlage ontworpen Jachthuis St.-Hubertus. Het Kröller-Müller museum biedt onderdak aan één van de mooiste kunstcollecties in de Benelux. Op het gebied van natuureducatie is vooral Museonder, een museum dat ondergrondse natuur als thema heeft, interessant. De ingangen naar het park bevinden zich bij Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen. Dit zijn daardoor ideale plaatsen om een hotel te boeken voor een weekendje Hoge Veluwe. In deze omgeving zijn nog andere belangrijke reisdoelen gelegen, waaronder Paleis het Loo en Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem

Stedentrips en werelderfgoed in stedelijke context

Vanuit toeristisch oogpunt zijn vooral Amsterdam, Den Haag, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht interessante steden. Wie een hotel boekt in het centrum van één van deze steden bevindt zich dicht bij een winkelcentrum, gezellige terrasjes, restaurants en belangrijke bezienswaardigheden. Amsterdam en Utrecht staan bovendien op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO genoteerd, respectievelijk met de Amsterdamse grachtengordels en het Rietveld Schröderhuis. Onze Nederland-pagina op kunsttrip geeft toegang tot toeristische informatie op het gebied van kunst en cultuur te Amsterdam, Den Haag, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Werelderfgoed buiten de grote stad

Heeft u geen zin in een stedentrip naar een grote dynamische stad? Wenst u toch iets bijzonders te zien? Bijna alle Nederlandse bezienswaardigheden op de Unesco Werelderfgoedlijst bevinden zich buiten de grote steden. Met uitzondering van de Waddenzee zijn de Nederlandse noteringen culturele producten. Het polderlandschap de Beemster en Schokland ervaren we echter vaak ten onrechte als natuur. De Stellingen van Amsterdam, de molens van de Kinderdijk en het stoomgemaal Ir. D. F. Woudagemaal zijn eveneens werelderfgoederen.

Het forteiland Pampus is een bekend onderdeel van de Stellingen van Amsterdam. Vijf andere forten in deze waterlinie liggen in Droogmakerij de Beemster. Dit unieke polderland, dat in 1612 droog viel, bevindt zich tussen Alkmaar en Amsterdam. In de polders ten oosten van Rotterdam liggen de molens van de Kinderdijk. De Kinderdijkse molens kunnen met de fiets worden bezocht vanuit kleine Zuid-Hollandse stadjes als Gouda, Delft of Dordrecht. Het voormalige eiland Schokland is tegenwoordig een dorp in de Noordoostpolder te Flevoland. In Friesland staat het grootste nog werkende stoomgemaal, het Ir. D. F. Woudagemaal. Het bevindt zich vlakbij Lemmer, een badplaats met veel watersport. De Waddenzee is in 2009 genoteerd op de Werelderfgoedlijst omwille van de ecologische waarde. Al deze werelderfgoederen kunnen gemakkelijk opgenomen worden in een rustieke wandel of fietstocht.

De Nederlandse Kust

De toeristische mogelijkheden aan de Nederlandse kuststreken variëren enorm. Naar Zeeuws-Vlaanderen in het uiterste zuiden en de Waddeneilanden in het noorden trekken vooral gezinnen, zonnebaders en natuurliefhebbers. Diverse Zeeuwse schiereilanden zijn voorzien van fraaie duinformaties. Een Zeeuwse bezienswaardigheid met internationale bekendheid is de Stormvloedkering Oosterschelde. Toeristen op de Waddeneilanden verblijven vaak in een hotel op Texel, Terschellingen, Vlieland en Nes.

Wanneer u een gevarieerde vakantie wenst in de aanwezigheid van de kust of wanneer u zich wilt verzekeren van allerlei alternatieven voor koude of regenachtige dagen is de kuststrook voor de Randstad aantrekkelijk. Vanuit de Zuid-Hollandse kust en het zuiden van Noord-Hollandse kust zijn talrijke interessante dagtrips te ondernemen. Badplaatsen als Scheveningen, Katwijk aan Zee, Noordwijk aan Zee en Zandvoort liggen dichtbij bezienswaardige steden als Amsterdam, Den Haag, Leiden of Haarlem. Ook de Keukenhof met de wereldberoemde bollenvelden is zeer geschikt voor een dagtrip.