Home Milaan

Milaan

by smartranking

De stad Milaan

Een korte introductie

Een van de meest energieke, hippe en snel veranderende steden in Italië is Milaan. Dit Europese centrum voor alles wat met fashion en haute couture te maken heeft is een geweldige plek om te winkelen. Alle bekende en beroemde ontwerpers kun je hier vinden. Naast kleding valt er in Milaan echter nog een hoop ander moois te bewonderen. Milaan heeft namelijk ook zeer mooie kerken, heerlijk Italiaanse eten en een swingend nachtleven.

De wijken van Milaan

Het oude centrum van Milaan is de plek waar de mooiste en duurste winkels zich bevinden. De bekendste winkelstraten worden ook wel de gouden vierhoek genoemd. De Via della Spiga, de Via Sant’Andrea, de Via Borgospesso en de Via Monte Napoleone zijn de straten waar je je te goed kunt doen aan schoenen, jurken, hoeden en jassen. Geen ontwerper, of je vindt hem in deze buurt. Deze wijk is echter ook heerlijk om in rond te wandelen, zelfs als je niet van plan bent om je geld aan kleding uit te geven. Naast winkels is het oude centrum ook de plek waar je de meeste historische gebouwen tegenkomt. Voorbeelden hiervan zijn de Piazza della Scala en de Duomo, de op een na grootste kerk van het land. Maar het is hier ook ’s avonds nog erg gezellig. Restaurants en café’s maken deze buurt ook tot in de vroege uurtjes nog de moeite waard.

Een wijk die vlak bij het oude centrum ligt is Brera. Deze wijk heeft kleine terrasjes, galleriën en boetiekjes, waardoor het een heel elegante buurt is. Ook hier is het ’s avonds goed toeven. Clubs en discotheken zorgen ervoor dat deze buurt ’s nachts bruist.

Even ten noordoosten van het centrum ligt een wijk met prachtige huizen van de vroegere adel. Verder kun je hier ook een bezoek brengen aan het grootste park in de stad. Wanneer je echter een stuk doorloopt, kom je in de meest multiculturele wijk van Milaan. De restaurants en winkels, met gerechten en producten uit allerlei verschillende landen, maken deze wijk erg gevarie?rd en gezellig.

Ten westen van het centrum ligt Magenta. Deze buurt bevat veel bezienswaardigheden, zoals de Santa Maria delle Grazie en het Castello Sforzesco. Daarnaast kun je er goed winkelen. Een beetje ontspannen kan in deze wijk ook. Bezoek het Parco Sempione in Triënnale en geniet van de rust. Naast cultuur en ontspanning moet je in deze buurt niet zoeken naar restaurants of clubs, want die zul je hier niet zo gauw vinden.

Ten zuiden van het centrum ligt de wijk Ticinese-Navigli. Hier, in tegenstelling tot het centrum, wonen veel mensen vaak al hun hele leven. Hierdoor is het een wijk met veel betaalbare winkels en supermarkten. Het is een levendige buurt die bekend staat om haar nachtleven. Verder ligt in deze buurt het Filaforum, een plek waar onder andere concerten worden gegeven.

Bezienswaardigheden in Milaan

Naast de aanwezigheid van duizenden winkels, valt er in Milaan ook heel wat moois te bekijken. Het meest indrukwekkende gebouw van de stad zal voor velen de Duomo zijn. Deze gothische kerk is een van de grootste ter wereld en bevat de grootste collectie aan marmeren beelden.

Een andere prachtige kerk is de Santa Maria delle Grazie, waar Het laatste avondmaal, van Leonardo da Vinci te bewonderen is.

Een van de musea die je niet mag missen is Pinacoteca Ambrosiana. Hier hangen werken van beroemde schilders als Caravaggio en Botticelli. Ee andere aanrader is Pinacoteca di Brera, het museum dat Napoleon stichtte.

Verder kun je het La Scala theater aan je lijstje toevoegen. Dit theater voert al sinds het begin van de achttiende eeuw opera’s op en is een van de beroemdste theaters ter wereld.

Ten slotte is er het Castello Sforzesco. Dit kasteel was vroeger het symbool van macht en rijkdom voor vijanden, maar is nu een plek waar maarliefst tien verschillende musea zijn gevestigd.