Home Landen

Landen

by smartranking

Stedentrips van wereldformaat

Beleef Parijs, Milaan, Brussel of London. Boek een stedentrip naar een stad van wereldformaat. Stedentrips zijn compacte, korte reizen naar bijzondere steden die veel variëteit te bieden hebben. Of je nu houdt van kunst, uitgaan, shoppen of cultuur. Of een mix hiervan.

Ideale bestemming

Bij het bepalen van een geschikte bestemming voor een stedentrip kijk je verder dan alleen naar de hoofdsteden van de wereld. Afhankelijk van je interesses is er een breed scala aan steden dat voldoet. Stedentrips zijn boekbaar vanaf één dag tot een paar dagen lang. Reis per trein naar Amsterdam, de stad met de meeste musea per vierkante meter. Pak de boot naar Londen om te horen hoe de ‘Big Ben’ in het echt klinkt. Of stap op het vliegtuig en bezoek Sydney! De stedentrip die het best bij jou past hangt onder andere af van je persoonlijke interesses, budget en aantal vrije dagen. Bezoek je het liefst een oude stad met geschiedenis en musea? Of liever een trendy stad waar je de hele dag kunt shoppen?

Zelf samenstellen

Stedentrips vind je op het internet, maar ook bij het reisbureau. Veel vluchten naar populaire steden zijn goedkoper geworden door ‘low cost airlines’ zoals Ryan Air en easyJet. Wie goed zoekt, kan tegen aantrekkelijk geprijsde stedentrips aanlopen. Je kunt een stad met zelfgekozen gezelschap bezoeken of met onbekende reisgenoten. Reizen per touringcar naar steden zijn zeer populair, vaak zijn excursies inbegrepen. Natuurlijk kun je ook je eigen auto inzetten, of per trein of vliegtuig reizen. Sommige steden zijn beter geschikt om met de fiets te doorkruisen. Bijvoorbeeld wanneer het centrum autovrij is of parkeermogelijkheden minimaal zijn. Je kunt thuis al bekijken waar zich fietsverhuurbedrijven bevinden. Je bepaalt zelf in hoeverre je de trip al vastlegt. Regel je alleen het vervoer of reserveer je liever ook gelijk toegangskaarten, diner en accommodatie?

Tips stedentrips

Het kan geen kwaad je vooraf goed te (laten) informeren over bijzonderheden in de agenda van je favoriete stad. Een festival kan voor onverwacht leuke uurtjes zorgen, maar ook voor volgeboekte hotels en belachelijke prijsverhogingen. Hetzelfde geldt voor sportmanifestaties en internationale congressen. Een onbekende nationale feestdag kan roet in het eten gooien als je een dag shoppen gepland had. Grote kans dat alle winkels gesloten zijn. Stedentrips vanuit het hart van de stad bezien maak je onder leiding van een ‘local’. Diverse reisorganisaties bieden deze reizen aan waarbij een inwon