Home Hotel Santa Maria Novella Florence

Hotel Santa Maria Novella Florence

by smartranking

Hotel Santa Maria Novella Florence

Algemeen

Hotel Santa Maria Novella bevindt zich aan één van de voornaamste pleinen in het historische stadscentrum, Piazza di Santa Maria Novella, en heeft een schitterend uitzicht op de gelijkgenaamde kerk. Het hotel is gevestigd in een 17de eeuws pand. Na een zorgvuldige en gedetailleerde restauratie, biedt dit hotel moderne service in een authentiek, historisch pand. Grote zorg is besteed aan het interieur, tot aan de kleinste details toe. Zo ligt er in de hal een marmeren vloer uit een oude kerk en zijn de trappen van originele Pietra Serena stenen. De veelal antieke decoraties uit de 18e eeuw, gecombineerd met de stijlvol gedecoreerde ruimtes en de enorme schilderij collectie, maken dit hotel in Florence, waar kunst en cultuur overal aanwezig is, een perfecte match voor een comfortabel en stijlvol verblijf. De persoonlijke en professionele service en aandacht met Florentijnse gastvrijheid zorgen voor een zorgeloos verblijf.

Kamers

Het hotel heeft 71 kamers, waaronder 11 junior suites. De kamers zijn allemaal uniek, maar zijn met even grote aandacht gedecoreerd en ingericht. De pompeuze gordijnen, flatscreen tv, marmeren vloer in de badkamer, de verwarmde handdoekrekken en de luxe badkamer producten zorgen voor luxe en comfort. De badkamer producten zijn van de oudste farmacie van Florence, Santa Maria Novella, met een speciaal voor dit hotel ontwikkelde geur. De ‘Bella Vista’ kamer is uniek en vooral populair onder honeymooners, gelegen op de 6e etage met een prive terras en waar boven het bed geen schilderij hangt, maar waar zich een rond raam bevindt met een fantastisch uitzicht op de Duomo en het Battisterio van Florence!

Doordat de kamers allemaal uniek zijn en onderling verschillen, hebben sommige kamers zeer ruime inloopkasten en ruime badkamer met douche en/of bad en anderen weer een unieke uitkijk op het prachtige plein en de kathedraal.

Locatie

Het hotel is gelegen op een zeer centrale locatie, aan de Piazza di Santa Maria Novella. Op slechts 5 minuten loopafstand van de Duomo en op ongeveer 10 minuten loopafstand van het beroemde Uffizi museum, Palazzo Vecchio en Ponte Vecchio. Om de hoek van het hotel bevindt zich het grote winkelparadijs met talrijke winkels, warenhuizen en de beroemde luxe modezaken. Maar ook de San Lorenzo markt met zijn enorme keus aan lederwaren is op een steenworp afstand. Er is een ruime keuze aan restaurantjes en terrasjes in de omgeving.

Het treinstation bevindt zich op 5 minuten loopafstand. Vanaf Pisa Airport is een rechtstreekse verbinding naar dit trein station. De treinrit van Pisa naar Florence bedraagt ongeveer 1 uur en een treinkaartje kost € 5,60. Door de goede treinverbinding (ook naar diverse andere Toscaanse steden!) en de ligging van dit hotel in het centrum van Florence, vlakbij het station, is een auto overbodig.