Home Travel Ga je met jouw auto op vakantie? Check goed jouw autoverzekering

Ga je met jouw auto op vakantie? Check goed jouw autoverzekering

by smartranking

De zomer staat weer voor de deur. Dit betekent dat veel Nederlanders naar het buitenland toe trekken voor een heerlijke zomervakantie. Ben jij ook van plan om binnenkort op vakantie te gaan? En wil je dit met jouw auto gaan doen? Dan is het aan te raden om jouw auto even goed te checken.

Dit geldt voor de technische staat van de auto, maar óók voor de autoverzekering. In dit artikel vind je enkele handige tips welke op je kunt volgen voordat je naar het buitenland toe gaat.

Tip 1: check of de groene kaart in de auto ligt

Op het moment dat je jouw auto verzekerd hebt, heb je een groene kaart ontvangen. Dit is een kaart waarmee je aangeeft dat je auto verzekerd is; deze groene kaart wordt eigenlijk in geheel Europa gebruikt. Als je met jouw auto naar het buitenland toe gaat, is het daarom aan te raden om deze kaart met je mee te nemen.

Is het verplicht om deze kaart op zoek te hebben? Nee, dat is niet het geval. Het kan echter wel bijzonder handig zijn, mocht je in het buitenland een ongeluk krijgen.

Tip 2: check goed of jouw auto in alle Europese landen verzekerd is

Op de groene kaart staat ook vermeld in welke Europese landen de autoverzekering actief is. Het advies is om dit even goed na te kijken op de groene kaart, voordat je vertrekt. Mocht onverhoopt jouw autoverzekering voor in bepaalde landen niet geldig zijn, kun je hier op voorhand nog iets aan doen.

Tip 3: ga na wat de polisvoorwaarden exact zijn

Ook is het verstandig om even goed jouw polis te checken. In deze polis zie je exact vermeld staan wat de polisvoorwaarden zijn. Als je meerdere van deze polisvoorwaarden gaat vergelijken, merk je mogelijk verschillen op. Zo kan bijvoorbeeld de polisvoorwaarden van Ditzo verschillen ten opzichte van een andere verzekeringsmaatschappij.

Mochten de huidige polisvoorwaarden niet meer naar wens zijn, kun je mogelijk nog overstappen naar een andere autoverzekering. Doe dit wel tijdig, zodat je alles voor jouw vakantie geregeld hebt. Dat is wel zo prettig! 

You may also like

Leave a Comment