Home Frankrijk

Frankrijk

by smartranking

Hotels, appartementen en bezienswaardigheden in Frankrijk

Hieronder vindt u kort informatie over Franse steden en bezienswaardigheden die in ieder geval de moeite waard zijn om een bezoek te brengen. De links verwijzen naar meer informatie over de bezienswaardigheden.

Noord Frankrijk

In het noorden van Frankrijk liggen meerdere bezienswaardige steden. Vooral Amiens, Parijs, Reims, Metz, Nancy, Straatsburg en Troyes zijn geschikt voor een stedentrip. Deze historische plaatsen hebben genoeg te bieden voor een lang weekend weg of een korte vakantie terwijl het aanbod aan hotels divers is. Als u in de desbetreffende stadscentrums een overnachting boekt kunt u vanuit uw hotel naar diverse bezienswaardigheden lopen. Met uitzondering van Reims betreffen het in zijn geheel mooie historische centrums. Toch is ook Reims, met zelfs vier op de UNESCO-werelderfgoedlijst genoteerde gebouwen, een bezoek waard.

Een goed motief om een hotel te boeken in Straatsburg vormen de historische bouwwerken en schitterende musea (o.a. een voortreffelijk modern museum). Het spraakmakendste museum in Metz is het Centre-Popidou-Metz, zowel omwille van zijn eigentijdse architectuur als om de tentoonstellingen. Redelijk dichtbij Metz ligt Nancy, bekend om Koninklijke achttiende-eeuwse architectuur (Place Stanislas), het museum voor Schone Kunsten en haar lokale art nouveau school. Zowel in Amiens, Reims als Straatsburg staat een wereldberoemde kathedraal.

Parijs en het Ile-de-France

Parijs kent een enorme rijkdom aan bezienswaardigheden. Dankzij dat grote aanbod, talrijke evenementen en tentoonstellingen is het mogelijk om elke keer weer iets anders te zien en te beleven. Wie een romantisch weekendje Parijs met partner voor ogen heeft kan kiezen uit een groot aanbod aan drie, vier of vijf sterren hotels. Door de stad verspreid liggen appartementcomplexen van Adagio en Citadines. De formule van Suitehotels zit tussen een hotel en een appartement in en is ook geschikt voor gezinnen. Kunsttrip Parijs bevat informatie over verschillende bezienswaardigheden en op gezinsreisgids Parijs is toeristische informatie te vinden. Parijs kan ook bezocht worden vanuit enkele nabijgelegen plaatsen (b.v. Versailles, Fontainebleau, Provins).

West- en Midden Frankrijk en de Franse Alpen

Normandië en Bretagne trekken toeristen aan vanwege mooie natuurgebieden en de aanwezigheid van de zee. Bretagne wordt ook wel bezocht omwille van prehistorische vindplaatsen, zoals de menhirs te Carnac. De belangrijkste toeristische attractie van Normandië is de Mont-St-Michel. In het departement Calvados liggen zowel badplaatsen met mooie stranden als bezienswaardige plaatsen (Caen, Bayeux, Honfleur). Het centrum van Rouen is voorzien van Normandische vakwerkhuizen en prachtige kerken. Deze schilderachtige plaats is uitermate geschikt voor een romantisch weekendje in een rustiek hotel.
Het Loire-dal leent zich enorm goed voor een rondrit langs verschillende bezienswaardigheden met twee of drie strategisch gekozen hotels als uitvalbasis. In dit groene landschap liggen historische plaatsen met schitterende kastelen en paleizen (o.a. in Chambord, Chenonceau, Amboise, Blois en Bourges). Orléans heeft een uitstekend kunstmuseum.

In Bourgondië zijn indrukwekkende religieuze bouwwerken te bezichtigen, onder meer in Autun, Beaune, Cluny, Fontenay en Vézelay. Autun biedt eveneens onderdak aan Romeinse monumenten en een fraaie collectie middeleeuwse kunst. Beaune is vooral bekend als wijncentrum. Dijon heeft veel bezienswaardigheden en is zowel geschikt voor een stedentrip als een tussenstop op weg naar het zuiden. In de Franche-Comté is Besancon een geschikt plaats voor een stedentrip.

Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk is het aanbod aan bezienswaardigheden vooral groot aan de Côte d’ Azur en in de Provence. In Nice is het meeste te doen. In de nabijheid van deze zonovergoten stad liggen ook andere aantrekkelijke plaatsen. Daartoe behoren Antibes, Biot, St-Paul-de-Vence, Gagnes-sur-Mer en Cap Ferrat. Tot de interessantste plaatsen in de Provence behoren Avignon en Arles.