Home Duitsland

Duitsland

by smartranking

Hotels, appartementen en bezienswaardigheden in Duitsland

Deze pagina bevat een overzicht van steden met belangrijke toeristische attracties, werelderfgoederen (zie kaart) en andere bezienswaardigheden in Duitsland. Nadat u een reisdoel hebt gekozen kunt u onderaan deze pagina een hotel of appartement boeken. Zij bieden een laagste prijsgarantie aan en hebben een groot aanbod.

Stedentrips & weekendje weg

Aken, Bonn, Duisburg, Berlijn, Düsseldorf, Trier en Keulen zijn zeer geschikt voor een weekendje weg. Deze steden hebben spraakmakende bezienswaardigheden en liggen dicht bij het Nederlandse taalgebied. Trier is bekend om haar Romeinse ruïnes. Düsseldorf heeft een reputatie als winkelparadijs en beschikt over twee schitterende kunstmuseums. In Duisburg zijn vooral het Wilhelm-Lehmbruc-Museum en Museum Küppersmühle interessant. Aken wordt vaak bezocht omwille van de Pfalzkapelle en enkele museums. Van de zojuist opgesomde steden beschikt Keulen over de meeste bezienswaardigheden. Veel toeristen komen af op de religieuze bouwwerken, musea en winkelcentrums. Het aanbod aan hotels is vooral in Keulen en Düsseldorf groot. Dit is een voordeel voor wie een specifiek soort accommodatie zoekt. Bijvoorbeeld een familiekamer, appartement, een luxueuze suite in een vijf sterrenhotel of een romantisch hotel. De Duitsland-Pagina van kunsttrip geeft toegang tot toeristische informatie, bezienswaardigheden en foto’s van Aken, Bonn, Duisburg, Düsseldorf, Trier en Keulen. Ook is er fotomateriaal en informatie te vinden over Bremen, Dortmund, Erfurt, Frankfurt am Mainz, Hannover, Hildesheim, Kassel, Keulen,  Koblenz, Münster, Weimar en Marburg. Op de onderstaande kaart staan nog enkele andere steden die geschikt zijn voor een stedentrip.

Berlijn en München liggen ver van de grenzen van de Benelux, maar zijn de reis waard. In deze steden staan wereldberoemde bezienswaardigheden. Bovendien is daar van alles te doen en te beleven. Het uitgaansleven is bruisend en veelzijdig; poppodiums, concertzalen, theaters, trendy bars, kortom de mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Beide steden worden ook bezocht om te winkelen. Er zijn zowel bekende markten, chique winkelstraten als bijzonder winkelaccommodaties te bezoeken. Wie slechts enkele dagen naar München of Berlijn gaat boekt waarschijnlijk een hotelkamer. Voor een vakantie van een week of langer is een appartement voor de hand liggend. Adagio (Accor) en Citadines bieden in beide steden appartementen aan. Suite Novotel, een doorgaans goedkopere optie van Accor, biedt geen appartementen aan maar wel grote hotelkamers met een koelkast en magnetron. Onderaan deze pagina kunt u zowel familiekamers als appartementen selecteren door toon geavenceerde zoekopties aan te vinken en daarna familiekamers.