Home Europa Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa

Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa

by smartranking
goedkope-vakantiebestemmingen-europa

Goedkope vakantiebestemmingen Europa: ze zijn overal te vinden. Maar als je geen ervaren reiziger bent weet je misschien niet zo goed waar je moet zoeken. Je kunt met een klein budget prima een mooie reis maken. Wij hebben een aantal van de goedkoopste vakantiebestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Hongarije

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en is een geweldige stad om je vakantie te vieren. Omdat men hier gebruik maakt van de forint in plaats van de euro, liggen de prijzen aanzienlijk lager. Zo kun je bijvoorbeeld voor omgerekend tien euro uit eten en kost het openbaar vervoer ook niet meer dan twee euro. In deze stad is van alles te beleven en de Boedapest staat vooral bekend om de mooie architectuur. Er zijn veel prachtige gebouwen te vinden en de stad is verdeeld in twee delen: Boeda en Pest. Geen grap, maar wel een leuk feitje, toch?. De rivier splitst deze twee delen, Boeda is het oude gedeelte en Pest het nieuwe. Elk gebied heeft zo zijn charmes en je vindt overal kunst op straat.

Bulgarije

Dit mooie land is ongeveer net zo goedkoop als Hongarije en pronkt met de hoofdstad Sofia. Deze stad is erg leuk voor een stedentrip en heeft veel te bieden. Overal vind je leuke restaurants, urban bars en gezellige uitgaansgelegenheden. Daarnaast kun je ook mooi wandelen in de parken en andere natuurgebieden. Wil je graag skiën? Dan hoef je slechts een uurtje te reizen vanaf de hoofdstad. Ideaal als je op zoek bent naar een stedentrip in combinatie met een skivakantie. Sofia is een snelgroeiende en moderne stad waar iedereen terecht kan. Een groot voordeel is dat het strand dicht bij is, zodat je lekker kunt afkoelen. 

Kroatië

Als hoofdstad van Kroatië ligt Zagreb in het binnenland. Ook in deze stad kun je terecht voor musea, hippe restaurants en geweldige architectuur. Bezoek een lokale markt en kom tot rust in één van de parken. De straten zijn mooi en authentiek. Toch zijn deze straten niet het hele jaar door gevuld met toeristen. Je kunt dus prima buiten het hoogseizoen om voor een kleine prijs genieten van wat meer rust. Het prijsniveau ligt net iets hoger dan Bulgarije, maar is nog steeds erg goedkoop. Ook hier kun je voor (minder dan) 10 euro per persoon uit eten. 

Portugal

Dit land is misschien iets duurder dan Hongarije, Bulgarije of Kroatië, maar nog steeds goedkoper dan Nederland. Dit komt omdat Portugal gebruik maakt van de euro. Dit is soms wel wat makkelijker. Lissabon is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege de kunst, cultuur en architectuur. Bezoek één van de bekendste kastelen en verdwaal in de kleine, maar gezellige straatjes. Lissabon biedt ook de mogelijkheid om een oud klooster te bezoeken. Dit klooster is een absolute aanrader. De prijzen liggen wat hoger in deze stad, maar er zijn vele kleine plaatsen in Portugal die nog veel goedkoper zijn.

Conclusie

Bulgarije is waarschijnlijk de goedkoopste optie. Houd in ieder geval vakantie aanbiedingen in de gaten en je zult voor een prima prijs naar één van deze landen reizen. Elke stad heeft zo zijn eigen kenmerken, maar ze zijn allemaal even mooi. 

Leave a Comment