Home Travel De voordelen van een retraite in het buitenland

De voordelen van een retraite in het buitenland

by smartranking

Retraites bieden het voordeel van fysieke, emotionele en psychologische terugtrekking uit de stress en spanningen van het dagelijks leven. Het is een unieke kans om te ontsnappen aan de giftige effecten van lawaai, een overload aan informatie, onrealistische eisen en de hectische drukte van het leven in de 21e eeuw. U geniet in het buitenland van een veilige haven om te beginnen met herstel van een bepaald trauma en om op alle niveaus te genezen.

Ontspannen in een rustige en prachtige omgeving

Elk aspect van elke dag in een retraite stelt u in staat om te ontspannen in een rustige en prachtige omgeving. Uw dagbesteding bestaat voornamelijk uit wandelingen en een vorm van meditatie / stille contemplatie. Hierdoor kunt u in een dieper, vaak genegeerd deel van uzelf gaan. Ook krijgt u de ruimte om een gevoel van eigenwaarde, kalmte en gezond verstand te herwinnen.

Terwijl een retraite in het algemeen inhoudt dat u naar een plek gaat die privacy, rust en stilte biedt, gaat een echte retraite niet zozeer om een echte plek als om de energie. Een persoonlijk toevluchtsoord kan simpelweg zijn via een natuurlijke omgang met de natuur in een prachtige, rustige omgeving. Retraites bestaan al eeuwen, meestal in verband met spirituele en persoonlijke ontwikkeling.

Verfrissend, verjongend, stimulerend en versterkend

Zo vaak zitten we op de grens van ons uithoudingsvermogen als we een pauze nemen. Voor velen is een vakantie met ‘dierbaren’ verre van een ontspannende ervaring. U heeft vast en zeker wel eens het gevoel gehad dat u nog een vakantie nodig heeft nadat u terug bent gekomen van een reis. Een retraite kan de batterijen op vele niveaus opladen en nieuwe inzichten opleveren voor een positieve verandering in het leven.

You may also like

Leave a Comment