Home Kamperen De mooiste glamping accommodaties

De mooiste glamping accommodaties

by smartranking
villatent

Wanneer je wel wilt kamperen maar niet het hele gedoe dat bij kamperen komt, wil meemaken, dan is glamping misschien wel iets voor jou. Je verblijft in een Villatent waar je alle gemak hebt van een stacaravan, maar toch heb je het gevoel dat je in een tent slaapt doordat je faciliteiten als een keuken en badkamer gewoon hebt. Vaak voelt het ook knusser dan kamperen, doordat je toch je eigen ruimte/slaapkamer hebt in plaats van dat je slechts je luchtbed hebt. Je doet het dus niet alleen voor je eigen comfort, maar ook om daadwerkelijk te kunnen genieten van je omgeving in plaats van je constant druk te maken of je niet iets vergeten bent met inpakken. Je zou maar net dat ene touwtje kwijt zijn, waardoor je je tent niet kan opzetten! 

Waar kan je op glamping vakantie?

Net zoals gewone vakanties in een stacaravan of tent krijgen steeds meer campings dus mee dat er veel mensen zijn die toch liever in een villatent verblijven. Daardoor zijn er dus steeds meer campings in Europa die doorkrijgen dat een villatent heel voordelig is, waaronder campings in Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Ook kan je natuurlijk gewoon kamperen in Nederland in België, als je tijdens de Meivakantie er een weekje tussenuit wil om je rust te pakken. 

Waar bestaat een villatent uit?

Je hebt twee soorten Villatenten, die ieder ook hun eigen maat hebben. De meeste villatenten hebben het uiterlijk en deels ook het innerlijk van een tent, maar dan met het gemak van een eigen keuken binnenin. Nooit meer gesjouw met bestek en een gaspitje dus! Daarnaast staan er dus een tafel met bankjes eromheen, en buiten heb je nog een patio waar een kast met eetspullen en een bank met tafel en zitplekken staan. Ook hoef je niet op een luchtbed te liggen, maar heb je gewoon een zacht matras. Hoe groter de tent die je boekt, hoe meer slaapplekken voor een grote familie of vriendengroep op zoek naar ultieme ontspanning. Snel boeken dus! 

Leave a Comment